DESCARCARE DECLARATIE 394 PDF

Descarcare Declaratii //soft A. Click on soft This report replaces old one / CEECV/ROFI_VIES_ which is no longer supported as of year Only fields. DSC SONY DSC These online tutorials are intended for persons who want to learn how to use CIEL applications. All you have to do is choose the CIEL product you are interested.

Author: Kazijar Moogucage
Country: Montserrat
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 17 November 2015
Pages: 14
PDF File Size: 10.15 Mb
ePub File Size: 18.12 Mb
ISBN: 138-5-86696-873-5
Downloads: 39191
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kigajind

comert – [PDF Document]

Intre elementele cuprinse in conosament si prevederile acreditivului trebuie sa fie o perfecta concordanta, orice nepotrivire putand da nastere la amanarea sau chiar la refuzul dsscarcare de catre descarcate 1 Intre elementele cuprinse in conosament si prevederile acreditivului nu trebuie sa fie nici o legatura, cel din urma reflectand modalitati de plata ale contractului de vanzare internationala 0 Intre elementele cuprinse in conosament si prevederile acreditivului trebuie sa fie o oarecare concordanta, dar se permit si variatii ale conosamentului de la continutul acreditivului daca acestea sunt in favoarea vinzatorului 0 Regulile nu se aplica in situatiile cind partile nu au convenit in dwscarcare expres in contract asupra aplicarii lor.

Care este explicatia urmatoarei expresii prescurtata declaratje in contractele de navlosire “UU”? Se intelege faptul ca perioadele de timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare nu se vor conta ca stalii 1 Se intelege faptul ca perioadele de timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare sau le-ar fi impiediat daca acestea s-ar fi desfasurat nu se vor conta ca stalii 0 Daca lucrul este intrerupt din cauza timpului nefavorabil timpul respectiv nu delcaratie conta la stalii daca uzurile portului nu prevad altfel.

In timpul de stalii sunt incluse toate zilele saptamanii fara a se tine seama de faptul ca o zi este sau nu zi lucratoare 1 In timpul de stalii sunt incluse numai zilele lucratoare ale saptamanii care depind de uzul decladatie 0 Zilele de stalii se vor conta la rand dar nu se vor lua in calcul sarbatorile locale 0 Ce trebuie sa se intocmeasca la bordul navei pentru ca armatorul asigurat sa beneficieze de despagubiri in cazul unor avarii?

decladatie Regulile nu se aplica “cabotajului national”; 1 Regulile nu se aplica “cabotajului international”; 0 Regulile nu se aplica unui transport dintr-un port apartinand unei tari care a aderat la regulile de la Haga intr-un port apartinand unei tari care nu a aderat la aceste reguli; 0 Care sunt modalitatile de plata a navlului?

  A MUCH YOUNGER MAN BY DIANNE HIGHBRIDGE PDF

Ce este coeficientul de contributie la avaria comuna? After grounding temporar repairs are carried out and vessel proceed to a refuge port where she is docked.

Perioada continua de 24 ore,care,numai daca nu se stipuleaza altfel, curge de la miezul noptii pana la miezul noptii urmatoare 1 Perioada de 24 ore 0 Perioada continua de 24 ore 0 Un prejudiciu cauzat de o forta majora,tuturor participantilor la un contaract, acoperita proportilonal de toate partile participante la expeditie.

Masa pasiva cuprinde toate bunurile salvate cu exceptia navlului si care au profitat de sacrificiul declatatie cheltuieli facute in mod voluntar pentru salvarea comuna 0 Masa pasiva debitoare include toate bunurile salvate nava, navlul si incarcatura deci toate elementele care au profitat de sacrificiul sau cheltuielile facute in mod voluntar pentru salvarea comuna 1 Masa pasiva debitoare cuprinde toate bunurile descarcae nava, navlu, incarcatura pentru care participanti la expeditia maritima nu au polite de asigurare sau pe care nu le pot recupera de la partea vinovata 0 Ce documente sunt folosite pentru intocmirea “Time Sheet”?

Ce se intampla daca din motive subiective nava nu poate realiza viteza economica prevazuta prin contract?

lucruri-care-o-sa-te-lase-cu-gura-cascata – PDF Free Download

According to Voylayrules 93 the word “Demurrage” shall mean a variable daily amount payable to the owner in respect of delay to the vessel beyond the laytime, for which the owner is not responsible 0 an agreed amount payable to the owner in respect of berthing delay for which the owner is not responsible 0 an agreed amount payable to the owner in respect of delay to the vessel beyond the laytime, for which the owner is not responsible 1 an agreed amount payable to the owners in respect of not loading the descaarcare within the laytime, for which the charterer is not responsible 0 descacare Ce se intelege prin armator?

Comandantul va fi in legatura numai cu disponent owner-ul 0 Va fi in contact si cu proprietarul navei ori de cate ori acesta solicita acest lucru 1 Comandantul va refuza informarea proprietarului acest lucru constituind o prerogativa a disponent owner-ului 0 Transporturilor cu caracter obisnuit 0 Transporturilor de marfuri periculoase; 0 Transporturilor cu caracter exceptional; 1 Conosamentul 1 Charter party 0 Charter party si conosamentul 0 A veesel is employed to load a cargo from berth 35 at Constanta port and that berth is not free on vessels arrival.

Supune conosamentul regulilor de la Haga sau Haga Visby. According to Hamburg rules the carrier is able to limit his liability for delay in delivery of declarate cargo to an amount equivalent to two times the freight payable for the goods delayed, but not exceeding the total freight payable under the contract of carriage of goods by sea. O dana la care o nava poate opera fara a se expune vre-unui pericol de orice natura ar fi.

  JOE STUDWELL ASIAN GODFATHERS PDF

Despatchul va fi jumatate din contrastalii pentru tot timpul salvat la ambele capete 1 Despatchul se va plati integral atat pentru incarcare cat si pentru descarcare descarcre Despatchul va fi jumatate din contrastalii pentru timpul de lucru salvat la ambele capete 0 A ship employed by a port charterparty can be considered an arrived ship: Deeclaratie with Gencon 94 standard form laytime shall commence at Care este semnificatia expresiei “to average laytime”? A veesel is entitled to tender NOR if: Clauza de deviere intr-un contract de navlosirte permite comandantului sa se abata din drum pentru aprovizionare cu alimente?

Banca nu accepta plata unui conosament care se prezinta la incasare mai tarziu de: According to Hamburg rules the carrier is entitled to carry cargo on deck if such carriage is in accordance with dewcarcare agreement with the shipper 1 if it is clearly mentioned on the bill of lading that cargo is carried on deck 0 if such carriage is required by statutory declarayie or regulations 1 if such carriage is in accordance with the usage of the particular trade declaratif Care sint expresiile referitoare la costul operatiunilor de incarcare, descarcare si stivuire care se regasesc intr-un contract de navlosire?

Ce se intelege prin “conosament la purtator”? A vessel with various cargoes on board including 5 containers on deck collides with a tanker.

Folosita la consolidarea mecanismului incasoului documentar cu conditia ca cuprinsul sau sa se prevada expres ca banca emitenta se obliga sa plateasca pretul, renuntand la beneficiul de diviziune si discutiune, daca documentele atesta indeplinirea intocmai a obligatiilor contractuale ale vanzatorului 0 Titlu de credit autonom prin deacarcare o persoana numita tragator da ordin unei alte persoane numita tras sa plateasca neconditionat, la o anumita data numita scadenta, o anumita suma de bani unui beneficiar indicat 0 Marfurile se trimit pe adresa unui tert, de obicei banca la care Cumparatorul are credit, care nu le expediaza decat dupa incasarea pretului 1 Ce se intelege prin stalii reversibile?